Campingferie med barn

10 tips til campingferie med barn

Barn elsker å reise på ferie med bobil og campingvogn. Ser du som voksen også fram til å legge forpliktelser igjen hjemme og nyte friheten og familielivet? Eller tenker du det kommer til å bli mye syting og krangling av å være så tett på familien? Mange år som campingentusiaster har gitt oss god erfaring med å dra på campingferie med barn. Ferieformen har gitt oss noen av de beste ferieminnene vi har. Her har vi samlet noen gode tips som kan være greie å ha i bakhodet dersom du planlegger ferie i campingvogn eller bobil og har barn i reisefølget.

1

Start med nærturer

Med campingvogn eller bobil kan dere dra på overnattingsbesøk hos vennefamilier – og fortsatt sove i egne senger! Har dere venner som også har bobil eller campingvogn er det fint å dra på korte turer sammen i helgene. Dette er en fin måte å få barna trygge i en ny bobil eller campingvogn.

2

Pakk smart

Tenk smart når du pakker. Hvor det er lurt å legge hva og hvor tilgjengelig du må ha forskjellige ting? Og hvor mye trenger du egentlig å ta med deg? Husk at du kan vaske klær underveis. Lag gjerne en pakkeliste og følg denne. Skal man feriere i Norge bør man ha med regntøy og støvler selv om det er meldt fint vær. Sandaler er også praktisk å ha med seg når en skal kjapt ut og inn i campingvognen eller bobilen. Skal du dra til utlandet kan det være lurt å ta med bleier, da dette ofte er dyrere nabolandene våre enn i Norge.

3

Tilpass kjørelengden

Kjørelengden bør tilpasses barnas alder – og husk pauser underveis! En ekstra overnatting istedenfor å kjøre lange strekk bruker å bli godt mottatt av barn. Har du små barn anbefaler vi å legge turene tidlig på morgenen eller sent på kvelden når barna skal sove. Eldre barn kan bli involvert i planleggingen av rute.

4

Legg til rette for lek og kos

Legg til rette for mye lek og kos og pakk med nok leker (ikke glem uteleker!). Last ned musikk, filmer og lydbøker før reisen – det er ikke sikkert du har internett der du skal. Kortstokk og brettspill kan være kjekt å ha til regndager eller som kveldskos.

La gjerne barna pakke med seg en egen liten sekk med leker/underholdning som de ønsker å ta med.

5

Gjør det gøy å være passasjer

Hold barna orientert om hvor dere kjører, hvilke byer der kjører gjennom og hva stedene er kjent for. Dette er lærerikt for barna. I bobil har barna bordet foran seg og kan sitte å tegne, lime og lese eller andre aktiviteter som passer når dere kjører. Sett gjerne i gang leker som flere i familien kan bli med på. Hva med en bilbingo hvor barna krysser av på bingobrettet etter hva de ser ut av vinduet? Husk at barna skal være festet sikkert gjennom hele turen.

Ta gjerne med puten fra sengen hjemme – og favorittbamsen. Det er gull verdt når barnet skal sove under kjøreturer.

6

Tenk gjennom hva dere skal spise

Det lønner seg å fylle opp skap og kjøleskap med basisvarer før du reiser på tur. Da slipper du å bruke tid på dette i starten av ferien. Lette plastbeholdere er topp for oppbevaring av ingredienser. Husk at du har begrenset plass på kjøkkenet så det kan være lurt å også planlegge måltider som kan lages ute. Ta derfor med en liten grill og sats på å grille middag om været tillater det.

Skal du til utlandet kan noe kjent på brødskiven redde morgenen. Om barna er veldig glad i et spesielt pålegg kan det være lurt å ta med dette hjemmefra. De fleste barn (og voksne) setter også pris på en ekstra god frokost på tur. Pannekaker er for eksempel enkelt å lage og du får tak i ingrediensene stort sett over alt.

Grilling er bra campingtur
7

Ta med sykler

Dersom du har sykkelstativ – ta med sykler! Da kan dere sykle til ulike attraksjoner, til byen og på stier i naturen. Det kan også være kjekt å ha sykkel for lek eller for å komme seg rundt på en campingplass. Husk sykkellås!

8

Benytt campingplasser

Er dere ikke vant til å reise på bobilferie, velg campingplasser. Campingplasser er trygge, du får tilgang til strøm, vann og toalett – og ofte også fantastiske lekeplasser. På campingplass er det også lett for både barn og voksne å stifte nye bekjentskaper. Prøv å planlegge slik at dere kommer til campingplassen i dagslys slik at barna kan bli kjent i området før de legger seg.

9

Vask klær når du har mulighet

Mange campingplasser har tilgang på vaskemaskin og tørketrommel. Vask unna hver gang du har mulighet. Ha med tørkestativ og vaskepulver så du kan håndvaske og henge opp om nødvendig.

10

Lag et bra uteområde

Så lenge været er fint sitter man ikke inne på campingtur. Pakk med en stort matte eller et teppe i lasterommet til å legge på bakken utenfor campingvognen eller bobilen. Den er fin for barna å leke på og du slipper å få sand og skitt inn. Et feiebrett er gull verdt å ha med seg!

Campingstoler og campingbord er viktig! Har du små barn som legger seg tidlig blir de fleste kveldene brukt rett utenfor. Selv om det kanskje er sommer og varme dager kan kveldene bli kalde når en sitter ute. Varme klær og kanskje noen tepper kan gjøre kvelden hyggeligere. For ekstra god stemning tar du med en liten bluetooth-høyttaler slik at du kan spille musikk fra mobilen. Et kubbelys og en spiral til å holde myggen unna er heller ikke å forakte.

Campinglivet har gitt oss noen av de beste ferieminnene vi har.

Vi gir deg gjerne flere råd om å feriere på hjul. Vi kan også hjelpe deg å finne bobilen eller campingvognen som passer dine behov og din lommebok. Vi har lang erfaring og vi kan gi gode råd ved kjøp av både brukt og nytt. Ta gjerne kontakt med en av våre erfarne salgsmedarbeidere.

    Kontakt oss

    Vi er ikke tilgjengelige akkurat nå, men send oss en epost og vi hjelper deg så snart vi kan.

    Begynn å skrive og trykk "Enter" for å søke

    Trygve og MikalNorgesferie i hus på hjul