Det har handlet om bil siden 1945

I over 70 år har Reime & Lode vært en trygg partner for jærbuen når han har trengt hjelp og gode råd innenfor bilhold. I alle år har viljen til å finne de beste løsninger for kundene stått i sentrum. I dag er Reime & Lode et komplett bilsenter som driver med salg av nye og brukte person- og varebiler, bobiler, campingvogner, tilhengere, dekkhall og verksted.

Vi gir gass og vil fortsette å være bilsenteret på Jæren i framtiden! Vi opplever en rivende utvikling innenfor bil og bilhold om dagen. Dette er en utvikling som vi gleder oss over å være en del av. Med lang erfaring og kunnskapsrike medarbeidere vil vi fortsette å være en trygg partner for våre kunder.

I det norske markedet er det stor og økende interesse for caravan. Bobil og campingvogn er derfor et satsingsområde for Reime & Lode. I 2019 åpnet vi en splitter ny utstillingshall på 1100 m² ved siden av den gamle caravanbutikken på 1200 m², begge på Bjorhaugsletta på Nærbø. Dette gjør at vi vil kunne stille ut alle bobiler og campingvogner, både nye og brukte, innendørs. Ferdigstillelse forventes i 2019.

Besøk oss på Nærbø – vi hjelper deg med det du trenger!

Historien

Firmaet Reime&Lode AS ble startet av Norvald Reime og Ingolf Lode i september 1945. De to mennene fikk leid et gammelt nedlagt ysteri nord for Nærbø stasjon. Her skulle det drives med bilreparasjoner.

Tilfeldighetene rådet under døpingen av det nyoppstartede firmaet; mynt og krone avgjorde hvilket etternavn som skulle stå først. Reime & Lode ble til. 

Acetylgasser til sveiseapperatet var egenprodusert, men verktøy var mangelvare i etterkrigstiden. Derfor byttet det jærske firmaet til seg nødvendig utstyr ved å skaffe mat fra Jæren til flere firmaer i Stavanger.

Det gikk ikke lang tid før Reime & Lode kunne begynte å ansette. Den første ansatte het Ingolf Høyland. I dag har bedriften rundt 40 ansatte fordelt på ni avdelinger.

I 2021 solgte Nikolai Reime seg ut av familiebedriften. Daglig leder, Åsulv Salte, eier nå bedriften sammen med to medinvestorer.

Reime & Lode som sponsor

Reime & Lode har gjennom flere år støttet flere ulike idrettslag i regionen. Idrettslagene engasjerer både barn og voksne til aktivitet, skaper fellesskap og bidrar til mange spennende opplevelser. Som en lokal bedrift mener vi dette er viktig å støtte opp om.

For tiden sponser vi blant annet Nærbø IL, Nærbø håndball sin elitesatsingen, Varhaug IL og Vigrestad IL.

Våre gode medarbeidere

Administrasjon

Salg personbil og varebil

Salg caravan

  Servicehall/dekk

  Verksted person- og varebil

  Verksted bobil

  Karosseri

  Delelager

  Bil

  Bil

  Merkeforhandler for Peugeot, Kia og Mercedes-Benz.

  Caravan

  Caravan

  Merkeforhandler for Kabe, RapidoFrankiaItineo, DreamerHobby og Morelo.

  Verksted

  Verksted

  Verksted for personbil og varebil, campingvogn og bobil.

  Dekk & felg

  Dekk & felg

  Dekk og felger til personbil, lastebil, traktor og motorsykel.

  Kontakt oss

  Vi er ikke tilgjengelige akkurat nå, men send oss en epost og vi hjelper deg så snart vi kan.

  Begynn å skrive og trykk "Enter" for å søke